Віктору Медведчуку загрожує максимальне покарання за статтями про держзраду та порушення законів війни / УНІАН

Народному депутату від ОПЗЖ» Віктору Медведчуку, якого підозрюють у державній зраді та порушенні законів війни, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Читайте такожМедведчук сподівається, що 300 мільйонів застави за нього внесуть друзі

Як передає кореспондент УНІАН, про це один із прокурорів повідомив під час засідання Печерського райсуду Києва з обрання Медведчуку запобіжного заходу.

Відео дня

За словами прокурора, покарання, що загрожує Медведчуку у разі визнання його винним, є максимальним та найсуворішим для відповідного виду покарань.

«Верхня межа інкримінованого підозрюваному злочину, передбаченого ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу, сягає 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - додав прокурор.

Підозра Медведчуку: що важливо знати

  • Як повідомляв УНІАН, 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від «ОПЗЖ» Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про прихований військовий підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою «Промінь».
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу - державна зрада і порушення законів і звичаїв війни.
  • Прокуратура просить суд обрати Медведчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн грн.
  • Козак, за даними правоохоронців, наразі переховується в РФ.