Ілюстрація REUTERS

У Кремлі назвали ініціативи України щодо оновлення Мінських угод «небезпечними».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Він заявив, що Кремль насторожують заяви, які лунають з України, про те, що, «мовляв, мінський комплекс заходів вже не актуальний, що його потрібно переробити, потрібно замінити якимось іншим, сучаснішим документом».

Відео дня

«Це, з нашої точки зору, дуже небезпечна тенденція в заявах керівництва в Києві, яка може нас істотно взагалі відкинути за часом від моменту врегулювання ситуації в Україні, оскільки де-факто, наприклад, навіть думати про те, щоб узгодити якісь нові параметри, неможливо без участі в цьому процесі представників самопроголошених «республік», - сказав Пєсков.

Читайте такожМінські угоди не відповідають реаліям і потребують щонайменше модернізації – віце-прем'єр

Він уточнив, що українські візаві категорично відмовляються від будь-яких контактів і спілкування з ними, «що робить просто неможливим вироблення нового документа».

За його словами, ситуація залишає бажати кращого. «Ви знаєте, що на самих різних рівнях ми вже висловлювали нашу стурбованість і жаль з приводу того, що Київ продовжує не виконувати умови Мінських угод», - сказав.

Він зазначив, що в плані надання імпульсу виконанню угод лідери «нормандської четвірки» збиралися в Парижі і за підсумками зустрічі було ухвалено паризькі домовленості. «Ні те, ні інше не виконується. І, звичайно, це нас не наближає до розв'язки ситуації на південному сході України», - додав Пєсков.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ окупувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. РФ поставляє терористам «ДНР» і «ЛНР» озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. Із середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії.