Дмитро Гордон сказав, чому Петро Порошенко схожий на агента КДБ СРСР / Скріншот

Журналіст Дмитро Гордон вважає, що колишній президент та нардеп Петро Порошенко з кількох причин схожий на агента Комітету державної безпеки СРСР.

У біографії екс-президента є факти, які побічно можуть свідчити про те, що він співпрацював з КДБ, розповів Гордон в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами співрозмовника, у Порошенка була "моторошна анкета", але, попри це, він потрапив до Київського інституту міжнародних відносин. Гордон додав, що за часів СРСР КДБ вербував практично всіх студентів КІМВ,

Відео дня

"...батько Петра Олексійовича був судимий, засуджений до п'яти років ув'язнення. З такою анкетою до Київського інституту міжнародних відносин за радянських часів не приймали. Петра Олексійовича на рік, як пишуть, виключали з КІМВ, він йшов в армію, потім відновлювався у виші", – сказав журналіст.

Гордон додав, що у цьому виші студенти в радянські роки практично не могли уникнути вербування в КДБ.

"...У радянські роки в КІМВ практично всіх студентів вербував КДБ. І уникнути цього було практично неможливо... оскільки у Петра Олексійовича була моторошна анкета, питання є", – сказав він.

Співрозмовник стверджував, що Порошенко зробив йому подарунок, подавши позов до суду. Гордон вважає, що політичній кар'єрі колишнього президента загрожує кінець.

Читайте також"Г*вно в шоколаді": Гордон вважає, що причиною позову Порошенка проти нього стали ревнощі через цукерки (відео)"Я хочу просити суд подати запит до ФСБ Російської Федерації. Запит простий: чи був Петро Олексійович Порошенко, п'ятий президент України, агентом Комітету державної безпеки Радянського Союзу? У біографії Петра Олексійовича є чимало фактів, які побічно можуть про це свідчити...", – заявив Гордон.

Журналіст підкреслив, що в суді з його боку "представники вищої ланки спецслужб" розповідатимуть про "змову" влади України з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Нагадаємо, Росія вважається правонаступницею СРСР.

Чому Петро Порошенко вирішив подати до суду на Дмитра Гордона  що потрібно знати

Дмитро Гордон у травні поточного року в ефірі одного з ток-шоу заявив, що у 2014 році була змова між владою України й керівництвом Росії. На його думку, Петро Порошенко та Володимир Путін домовилися про те, "щоб Маріуполь здати".

У червні стало відомо, що Порошенко подав до суду на журналіста. Екс-президент зажадав, щоб слова журналіста були визнані неправдивими. 

Гордон прокоментував подачу позову до суду. Журналіст стверджував, що дуже довго цього чекав.

Росія у 2014 році пішла на агресію проти України – захопила Крим і вдерлася на частину Донбасу. 

Порошенко став українським президентом 7 червня 2014 року й обіймав пост до 20 травня 2019-го. У цей період РФ очолював Путін.