Леся Забуранна, член комітету Верховної Ради з питань бюджету, вважає за необхідне обмежити рівень тарифів на електроенергію на період пандемії.

Про це розповіла народний депутат в ефірі телеканалу "НАШ".

"В останньому сесійному тижні у нас розглядалася постанова щодо фіксації на період карантину тарифу на електроенергію, вона не зовсім відповідає взаємодії з партнерами міжнародними, але я особисто підтримувала цю постанову. Втім вона не набрала необхідну кількість голосів», - зазначила вона.

Відео дня

Читайте такожРада планує провести сьогодні два позачергових засідання, окрім пленарного Проте, на думку Лесі Забуранної що завдання держави – «в контексті того, що на період, коли люди зараз під впливом пандемії, економічних її наслідків,  перебувають ще в складніших умовах – це підставити плече». Народний депутат повідомила, що робота над цим питанням триває, і воно буде ініційоване до розгляду в парламенті ще раз.

«На наступний пленарний тиждень буде знову винесена постанова щодо врегулювання тарифів на електроенергію ми будемо її розглядати і ми віримо, що її приймемо», - наголосила Забуранна.

13 квітня 2021 року Верховна Рада не прийняла звернення до Кабінету Міністрів з рекомендацією повернутися до встановлення фіксованих цін на електроенергію, зменшивши чинні тарифи, та регулювання цін на газ і його розподіл.За - віддали голоси 197 народних депутатів з необхідних 226-ти.

Згідно з документом, уряду рекомендувалося впродовж трьох календарних днів з дня набрання чинності постановою затвердити фіксовані ціни (тарифи) на електричну енергію для побутових споживачів на рівні, передбаченому постановою Кабінету Міністрів від 5 червня 2019 року №483, на термін до 31 грудня 2021 року.