Зеленський зробив кадрові перестановки у Запорізькій ОВА / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський звільнив Юрія Малашка з посади керівника  Запорізької обласної державної адміністрації.

В указі №47/2024, який опубліковано на сайті глави держави, зазначається, що звільнення відбулося згідно з поданою заявою Малашком.

Іншим указом № №48/2024 президент призначив Івана Федорова головою Запорізької обласної державної адміністрації. До цього він був мером тимчасово окупованого Мелітополя.

Відео дня

Малашко подякував за виказану довіру та надану можливість працювати на Запоріжжі. "Цей період роботи став для мене справжнім викликом, який я витримав достойно, руйнуючи корупційні схеми, тримаючи удари рашистів по мирних містах та селах, працюючи на Перемогу 24/7. Попереду - деокупація наших територій!", - зазначив він у Telegram.

Федоров також відреагував на призначення. "Сьогодні президент України Володимир Зеленський указом призначив мене головою Запорізької обласної військової адміністрації  Моя мета незмінна - обʼєднати зусилля навколо наближення перемоги України", - написав він. При цьому серед своїх завдань він назвав, зокрема, посилення обороноздатності Запорізької області та повноцінну підтримку військових, всебічну допомогу мешканцям і переселенцям на підконтрольній Україні території.

"Протягом двох років повномасштабної війни разом з командою Мелітополя робив це на посаді міського голови. Тепер беру відповідальність за консолідацію спільних дій громад Запоріжжя на обласному рівні", - зазначив він.

Зміна керівника Запорізької ОВА

23 січня уряд підтримав проекти указів президента про зміну очільника Запорізької обласної державної адміністрації.

На засіданні Кабінет Міністрів підтримав проекти указів Президента: про звільнення Малашка Юрія Анатолійовича з посади голови Запорізької обласної державної адміністрації; про призначення Федорова Івана Сергійовича головою Запорізької обласної державної адміністрації.

На початку широкомасштабного вторгнення Федорова викрали російські окупанти. Про це стало відомо 11 березня 2022 року, а 16 березня стало відомо, що Федорова в результаті спецоперації звільнили з полону. Мера Мелітополя обміняли на 9 російських солдатів-строковиків.

Вас також можуть зацікавити новини: