Як повідомив депутат, партія "ЄС" направила своїм місцевим організаціям лист з вимогою блокувати ініціативи від "Слуги народу" щодо територіальної оборони / скріншот

Партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" блокує розвиток і посилення територіальної оборони в регіонах на догоду внутрішньопартійним інтересам, що є псевдопатріотизмом і максимальним політичним цинізмом.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат від "Слуги народу" Віталій Безгін.

Як повідомив депутат, "Європейська солідарність" направила своїм місцевим організаціям офіційний лист з вимогою блокувати в місцевих радах будь-які ініціативи від "Слуги народу" щодо розвитку і посилення територіальної оборони.

Відео дня

"У той час, як голови обласних організацій "Слуги народу" протягом тижня проводять навчання і консультації з представниками територіальної оборони, працюють уздовж кордону з Білоруссю, адмінкордону з Кримом, партія Порошенка наполягає на тому, що наші ініціативи повинні блокуватися, а підтримувати потрібно виключно ініціативи, підписані партією Порошенка", - заявив Безгін.

За словами Безгіна, "Слуга народу" ініціювала позачергові засідання обласних рад з метою виділення фінансування на розвиток і посилення тероборони, створення штабів для координації діяльності фракцій партії в місцевих радах, налагодження зв'язку з керівниками зон і районів тероборони, забезпечення роботи кол-центрів партії, роз'яснення інформації про організацію ТрО.

"Колеги по парламенту, які заявляють про єдність, блокують наші ініціативи з розвитку тероборони! Це відверто антидержавна позиція людей, яких хвилює виключно власний піар", - підкреслив народний депутат.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада дозволила членам добровольчих формувань територіальних громад використовувати особисту мисливську та стрілецьку зброю на завданнях тероборони.