Вже чотири провадження, де фігурує Порошенко, завершились закриттям / фото УНІАН

80% кримінальних проваджень, в яких фігурує екс-президент Петро Порошенко, не мають судових перспектив.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції у Києві заявив начальник третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань Олег Корецький.

Читайте такожДоказів у справі Порошенка достатньо для повідомлення про підозру - Венедіктова

Відео дня

Він повідомив, що з травня 2019 року було відкрито 13-15 проваджень, у яких фігурував Порошенко, у більшості з цих справ були проведені слідчі дії, які завершені у січні-лютому поточного року.

Разом з тим він підкреслив, що за результатами розслідувань немає підстав для оголошення Порошенку підозри. Корецький також зазначив, у тих справах немає складу злочину як такого.

Він припустив, що судові перспективи мають лише дві справи, де фігурує Порошенко, - щодо законності видворення за межі України екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі та стосовно перетину Порошенком кордону для вильоту на відпочинок на Мальдівах.

При цьому Корецький додав, що в останній справі склад злочину виявлено у діях працівників Державної прикордонної служби.

Крім того, він вважає, що жодних претензій правоохоронців до Порошенка у справах про ухилення від сплати податків при купівлі-продажу заводу “Кузня на Рибальському”, про розпалювання міжрелігійної ворожнечі (щодо отримання Україною томосу), щодо підписання Мінських угод, продажу Липецької кондитерської фабрики не може бути.

В цілому, на думку Корецького, 80% таких справ не мають судових перспектив.