Зеленський: потрібен ще час, щоб рішення були на користь саме України / фото REUTERS

На переговорах української делегації з представниками РФ звучать реалістичніші позиції, але для того, щоб рішення були на користь України, потрібен ще час.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму новому зверненні до українців.

"Вісім років війни на Донбасі, 20 днів повномасштабного вторгнення. Третій тиждень закінчується. Ми всі хочемо миру. Якнайшвидше. Ми всі хочемо перемоги. І постійно є таке відчуття, що ще трохи, і ми здобудемо те, що належить саме нам, Україні, по праву", - заявив Зеленський.

Відео дня

Водночас глава держави наголосив, що ще потрібні зусилля.

"Потрібне терпіння. Ще потрібно боротися. І працювати – кожному на своєму місці. Кожному, в тому числі нашим представникам, нашій делегації на переговорах із Російською Федерацією. Це важливо. Складно, але важливо, тому що будь-яка війна завершується угодою. Зустрічі тривають. Як мені доповідають, позиції на переговорах звучать уже реалістичніше. Проте, ще необхідний час, щоб рішення були в інтересах саме України", - наголосив Зеленський.

"Наші герої, наші захисники дають нам цей час. Захищаючи Україну всюди. Всюди, де ворог хоче прорватися. Окупанти сьогодні не мали успіху. Хоча кидали в бій тисячі своїх людей. На півночі та сході, на півдні нашої держави. Ворог втратив техніку, ще сотні солдатів... Дуже багато загиблих російських строковиків. Десятки офіцерів. Серед убитих окупантів – ще один генерал. Мінімум один генерал за сьогодні", - наголосив президент.

Як повідомляв УНІАН, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявляє про наявні принципові суперечності на переговорах між делегаціями України та Росії, але простір для компромісу є.

Вас також можуть зацікавити новини: