Анджей Дуда відвідав польський цвинтар в Биківні / фото twitter.com/AndrzejDuda

Президент Польщі Анджей Дуда у рамках офіційного візиту до України відвідав польський військовий цвинтар на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили".

Про це повідомляється у мікроблозі польського лідера в Twitter.

"Правда і пам'ять мусять тривати. Сьогодні на польському воєнному цвинтарі в Биківні вшановую пам'ять замордованих 80 років тому НКВС 3435 польських в’язнів з українського Катинського списку, які загинули за вільну та суверенну Польщу", - написав він.

Президент Польщі вшанував пам'ять польських в’язнів / фото twitter.com/AndrzejDuda

Візит президента Польщі Анджея Дуди до України: що відомо

  • У неділю, 11 жовтня, президент Польщі Анджей Дуда прибув з триденним офіційним візитом до України.
  • У понеділок, 12 жовтня, він проведе зустрічі з президентом Володимиром Зеленський, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, головою Верховної Ради Дмитром Разумковим. Як повідомили в Канцелярії президента Польщі, політичні переговори будуть присвячені двосторонньому співробітництву, євроатлантичним устремлінням України, а також регіональним питанням, включаючи ситуацію в Білорусі. Темою переговорів також будуть історичні питання, зокрема, планується зустріч керівників Інститутів національної пам'яті Польщі та України Ярослава Шарека та Антона Дробовича.
  • Третій день візиту - вівторок, 13 жовтня, - буде присвячений економічним питанням і пройде в Києві та Одесі. У присутності президента буде підписано дві економічні угоди. У Києві перед посольством Польщі Дуда відкриє пам'ятник профспілковому діячеві Анні Валентинович, яка загинула в авіакатастрофі в Смоленську у 2010 році.