Путін: Вибудувати відносини із Зеленським практично неможливо, він під впливом "нациків"

Путін заявив, що Зеленський потрапив під вплив "нациків" / фото УНІАН

Президент Росії Володимир Путін заявив, що український лідер Володимир Зеленський потрапив під вплив "нациків", тому вибудувати відносини з ним практично неможливо.

Про це він заявив під час прес-конференції 23 грудня.

"У чому проблема для нас? Ми то хочемо вибудувати добросусідські відносини з Україною. Причому, за будь-яку ціну йдемо на все, але як можна вибудувати відносини із сьогоднішнім керівництвом, з урахуванням того, що вони роблять, практично неможливо. Але ми готові працювати з тими силами, які хотіли б вибудувати відносини з Росією в такому добросусідському ключі", - заявив Путін.

Відео дня

Читайте такожПутін відмовився давати гарантії ненападу на УкраїнуВодночас президент РФ зазначив, що в Україні "знищують" тих людей, які хочуть вибудовувати відносини з Росією.

На його думку, задля вибудови добросусідських відносин з РФ Україна має погодитися з вимогами Москви щодо виконання Мінських угод у кремлівському трактуванні.

"У Мінських угодах написано, що потрібно внести зміни до Конституції України та забезпечити по суті автономію, провести вибори, оголосити амністію. Що ми бачимо в проекті закону про перехідний період? Замість виборів - військова адміністрація, замість амністії люстрація, замість виборів і політичних питань - повернення військ у місця постійної дислокації... тобто ввести війська на цю територію без жодних політичних процесів, без будь-яких виборів", - сказав Путін.

Зміни до Конституції мають бути узгоджені з російськими бойовиками "ЛНР" та "ДНР", наголосив Путін.

Його також обурило те, що Україна відмовляється розмовляти із бойовиками так званих "ЛДНР", яких він називав "представниками Донбасу".

"Коли підписували ці угоди в Мінську, самі наполягали на тому, щоб представники Донбасу поставили під цим документом свої підписи, і там стоять ці підписи. Повинен сказати чесно, вони опиралися. Нам довелося з ними попрацювати для того, щоб переконати їх поставити ці підписи". Вони поставили, тепер із ними відмовляються розмовляти, оголошують їх терористами", - заявив Путін.

"Поясніть, чому? Тому що замість того, щоб відповідати на запит людей про мир, використовуючи ці настрої в українському суспільстві, президент Зеленський прийшов до влади і замість того, щоб їх виконувати, потрапив під вплив радикальних елементів, "нациків" , – сказав Путін.

Крім того, Путін нагадав, що Україна скасувала накази про заборону на ведення вогню у відповідь. 

"Запитайте їх, навіщо вони це зробили? І чому вони стріляють у своїх громадян на Донбасі", - заявив він.

На питання про те, яким буде майбутнє Донбасу, російський лідер відповів, що його має визначити сам народ Донбасу.

Нагадаємо, під час цієї ж прес-конференції Путін заявив, що в Україні готують операцію щодо силового вирішення ситуації на Донбасі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Допоможіть проєктуПідтримайте нас
Підтримайте нас
Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся