Бойовиків затримали в Білорусі 29 липня / скріншот

Білорусь просить українську владу перевірити причетність затриманих під Мінськом понад 30 росіян до скоєння злочинів в Україні.

Як повідомляє посольство України в Республіці Білорусь у Facebook, 30 липня на запрошення білоруської сторони відбулась зустріч тимчасово в.о. керівника посольства Петра Врублевського з міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макеєм.

"Білоруська сторона поінформувала про ситуацію довкола затримання російських бойовиків і звернулась до української сторони щодо перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні", - зазначили в посольстві.

Відео дня

Читайте такожБілоруський політолог про затримання "вагнерівців": це удар по Путіну і майже пряма конфронтація з РФ

Як повідомляв УНІАН, 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали біля Мінська 32 російських бойовиків з ПВК «Вагнер» і ще одну людину на півдні країни. За повідомленням ЗМІ, серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька осіб.

Білоруська влада стверджує, що затримані пов'язані з приватною військовою компанією «Вагнер». Щодо них уже порушено кримінальну справу про підготовку терактів, вони дають показання.

В Службі безпеки України заявили, що ініціюватимуть питання екстрадиції затриманих у Білорусі бойовиків.