фото прес-служби Вадима Рабиновича

Фракція "Опозиційна платформа - За життя» запропонувала керівництву Верховної Ради України створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів втручання іноземців у внутрішньополітичні справи України.

Про це народний депутат України, співголова фракції «ОПЗЖ» Вадим Рабинович розповів журналістам у четвер, 17 вересня.

"Я запропонував спікеру парламенту Дмитру Разумкову створити тимчасову слідчу комісію по втручанню іноземних держав у конституційну дільність парламенту України", – уточнив Вадим Рабинович.

Відео дня

За словами політика, у нього до влади є ряд питань: "Скажіть, ви що взагалі продали свою країну на корені? Ми і наші діти комусь винні? Чому в Конституційному органі країни - парламенті - наводиться аргумент: "іноземці будуть не задоволені...»? Хіба ми, коли приїжджаємо до Франції чи Італії, диктуємо там свої умови? Ні! Тоді чому ми вважаємо, що говорити про таке в Раді - це нормально?»

Вадим Рабинович також вважає, що "сьогодні опозиція відстояла шматочок суверенітету".

"Ще раз кажу: Не важливо, як буде формуватися комісія, а важливо, що ми можемо у своєму будинку вирішувати свої справи. А те, що представники влади настільки відморожені, що відкрито бояться обурення іноземців – це перебір. Так, іноземці незадоволені тим, що ми захищали свою землю, що не дали Супрун вбити країну медичною реформою, незадоволені, що ми самі можемо призначити собі прокурорів... хто нам повинен диктувати, кого призначати? Що таке "незалежність"? Це можливість самим вибирати собі представників в державні органи!" - нагадав народний депутат.

Повідомив співголова "Опозиційної платформи - За життя" і про те, що фракція зажадала завтра до пленарного засідання Верховної Ради провести зустріч і обговорити ситуацію навколо пандемії коронавірусу.

"Нагадаю, Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевняли нас, що вони, мовляв, навчилися боротися з пандемією. Вони так "боролися", що витратили вже 6 млрд, а тепер кажуть, що грошей немає, лікувати, дорогі українці, вас не можемо, лікарні не приймають на планові операції! Дайте відповідь тоді, що робити людям і куди поділися гроші? Масок немає, тестів - теж. Завозили маски літаками і вони опинилися на полицях магазинів за захмарними цінами... тому ми зажадали на завтрашню зустріч викликати міністра фінансів, міністра охорони здоров'я, щоб вони нам розповіли, хто вкрав гроші та чому ситуація досі плачевна!" - резюмував Вадим Рабинович.