Фото УНІАН

Пропрезидентська партія "Слуга народу" ймовірно програє місцеві вибори, тому Володимир Зеленський фактично працює над підвищенням її рейтингу.

Таку думку висловив співголова Опозиційної платформи - За життя Вадим Рабінович в ефірі телеканалу «112 Україна». Він також вважає, що навіть у пропрезидентській фракції розуміють, що країна йде в глухий кут.

«Я хочу, щоб Зеленський визначився зі своєю посадою. Хто ти: президент України чи президент «Слуги народу»? Президент не повинен відкривати окружні дороги, не повинен баржі з кавунами розвантажувати - він повинен країну будувати! Немислимо і те, що Зеленський під час передвиборної кампанії розвозить посилки. Ось в цьому йому треба визначитися: якщо ти листоноша всієї країни - це одне, а якщо ти президент, то будь президентом всіх українців, а не окремо взятої партії», – підкреслив Вадим Рабінович.

Відео дня

Народний депутат також висловив думку, що вплив президента на парламент поступово слабшає, і вже «немає ніякої монобільшості».

«Зеленський вже не має такого впливу, який він мав! Немає вже тої монобільшості, яка за його командою голосує. У них сьогодні реально, за підтримки Зеленського, близько 150-160 голосів, тому що «Слуга народу» – не ідеологічна партія, а «С бору по сосенке»... Так, це скликання Ради могло зробити те, що не могли зробити за 29 років. Але жоден пункт Програми не виконаний! Ми всім серцем вірили йому, вірили, що він встановить мир, поверне чесні зарплати, олігархи будуть займатися своїми справами, а в списку найбільш впливових людей будуть артисти, журналісти... "Зелені" не виконали всього, що вони обіцяли, і вони увійдуть в історію як такі, що не виконали жодної обіцянки, тому що, маючи монобільшість, можна було побудувати країну. І вони зобов'язані були це зробити, але не зробили», – резюмував Вадим Рабінович.