РФ намагається протидіяти навчанням Sea Breeze-2021 / Міноборони Росії

У Чорному морі проходять міжнародні навчання Sea Breeze-2021. Російська Федерація через це вивела майже всі кораблі Чорноморського флоту.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі телеканалу "Дом".

Він вказав, що таким чином Москва намагається перешкодити навчанням, тому що боїться втратити панівну роль на півночі Чорного моря.

Відео дня

За словами розвідника, сили РФ не співмірні з потенціалом країн, які беруть участь у навчаннях, Кремлю явно не вистачає сил і засобів. При цьому він нагадав, що з 2015 року РФ стрімко нарощує військові сили в окупованому Криму, і відпрацьовує способи та методи ураження противника під час міжнародних навчань.

Читайте такожКулеба пояснивши мету російської провокації з есмінцем Defender: "Жахнемо, якщо захочемо"

Водночас Скібіцький підкреслив, що всі нові країни – члени НАТО, яких не було за часів СРСР, готові забезпечити колективну безпеку в Чорноморському регіоні.

Міжнародні навчання Sea Breeze

28 червня в Одесі стартували наймасштабніші за свою історію міжнародні навчання Sea Breeze. У навчаннях беруть участь представники 29 країн, до 5 тис. осіб особового складу, 24 Кораблі, 40 повітряних суден, 18 команд спеціального призначення і водолазних команд.

Також у навчаннях беруть участь британський есмінець HMS Defender, нідерландський фрегат HNLMS Evertsen F805 і американський ракетний есмінець USS Ross.

Заступник командира 65-ї оперативної групи Шостого флоту військово-морських сил США капітан 1-го рангу Кайл Гантт (Kyle Gantt) заявив, що учасники міжнародних морських навчань Sea Breeze показують, що міжнародні морські води відкриті для всіх.