Кремль розповів, як просуватиме "русский мир" в Україні / фото REUTERS

У Кремлі Україну оголосили територією «русского мира».

Читайте такожУ Кремлі заявляють про відсутність контактів із керівництвом України

Про це журналістам заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков у відповідь на прохання власного кореспондента УНІАН у РФ докладніше розповісти про теми, які обговорювалися на засіданні Ради безпеки під керівництвом Володимира Путіна.

Відео дня

Пєсков нагадав, що на цьому засіданні 5 лютого обговорювалося питання підтримки російських співвітчизників.

«Тут Путін сказав про профільне питанне, яке було на порядку денному, - це справи «русского мира». Так, «русский мир» був, залишається і залишатиметься пріоритетною темою для російської держави. Захист цього “мира”, розвиток відносин з цим “миром” і різні механізми підтримки цього “мира”», - сказав Пєсков.

На уточнювальне запитання УНІАН, чи є Україна для Кремля «русским миром», він сказав: «Безперечно, в Україні живе дуже багато росіян і російськомовних, вони всі належать до «русского мира», і культурні, історичні зв'язки, спільні корені заперечувати було б великою дурістю. Ми знаємо, що така лінія - на заперечення цієї спільності - має місце в Україні, але нам це не подобається».

На ще одне запитання УНІАН, які методи використовуватимуться для просування «русского мира» в Україні, Пєсков сказав, що йдеться про «м'яку силу».

За його словами, Росія «ніколи не використовує методи, які суперечили б міжнародному праву»

Новини по темі