Стадний подякував усім, з ким працював в міністерстві 10 місяців / facebook.com/j.stadny

Єгор Стадний написав заяву про звільнення з посади заступника міністра освіти і науки.

Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

Стадний нагадав, що відповідав у МОН за запровадження прозорих та об'єктивних засад розподілу державного фінансування між університетами, появу KPI (показник ефективності - УНІАН) в контрактах ректорів і нову Атестаційну колегію, яка "не боїться зупиняти псевдонауку та плагіат".

Відео дня

Читайте такожПлагіат у дисертаціях та минуле в Партії регіонів: що відомо про в. о. міністра освіти Сергія Шкарлета

"Усі ці кроки – це не лише якісно нова ефективна політика, це сигнали до тих, хто так стомився від імітації та брехні, які подекуди дуже серйозно вразили нашу вищу освіту. Це сигнали про те, що система координат може бути іншою, правила гри можуть винагороджувати за чесну якісно зроблену роботу, що ті, хто кращі, отримують більше, ніж ті, хто гірші, що імітація більше не толерується", - написав він.

Також Стадний закликав колег не зневірятися. "За кілька останніх днів так багато людей мене спитали одне й те ж питання: "А якщо відкотять назад?". Нічого страшного, ми усі з вами побачили, що правила можуть бути чесними. Навіть, якщо відкотять щось (в чому я дуже сильно сумніваюсь), повірте, ми зробили це за півроку, то наступного разу зробимо за три місяці. Я колись вже казав: "Ключовий виклик для наших реформ – це зневіра людей, усе решта – це бюрократичні труднощі", - зазначив він.

Стадний подякував усім, з ким працював в міністерстві 10 місяців.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про призначення ректора Чернігівського технологічного університету Шкарлета на посаду міністра освіти і науки (№ 3675).

18 червня народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що президент Володимир Зеленський попросив фракцію "Слуга народу" підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти.

19 червня Качура повідомив, що в його фракції немає голосів за призначення Шкарлета.

За словами народного депутата Ірини Верещук (фракція "Слуга народу"), у членів профільного комітету ВР виникли питання щодо нібито наявності плагіату в дисертації Шкарлета і його "політичної заангажованості" через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.

Сьогодні, 25 червня, Кабінет міністрів України призначив Шкарлета на посаду в.о. міністра освіти і науки.

Також прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що відбувається призначення заступника міністра освіти і науки.