Олександр Лукашенко / фото REUTERS

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк висміяв білоруського диктатора Лукашенка, а також в черговий раз підкреслив, що небезпечно починати переговори з РФ.

"Ви любите, коли я коментую слова дивних персонажів. Добре, дивіться, по-перше, Лукашенко, звичайно, має специфічне розуміння того, що відбувається. Коли ти сидиш і царюєш на престолі 28 років, то це важко відбивається на твоїх логістичних здібностях мозку. Давайте все-таки дозволимо йому примітивно бути там десь на рівні 3-7 класу загальноосвітньої школи. Мені здається, що він не перейшов цю межу в силу того, як він бачить світ", - сказав Подоляк.

Також Подоляк спеціально для Лукашенка зазначив, що США не запускають крилатими ракетами по цивільній інфраструктурі, не окуповують території і не здійснюють геноцид. 

"Війну розпочала Російська Федерація. Війська чиєї країни перебувають зараз на території України? Хто окупує конкретно Мелітополь, Маріуполь і так далі? Розумієте, коли людина дурна - бажано дурній людині не показувати це публічно. Він 28 років править країною, яка свою суб'єктність втратила вже дуже давно. Він щоразу підписує собі додаткову кількість років у рамках спеціального трибуналу, як військовий злочинець. Як співучасник військового злочину. Тому йому бажано не коментувати нічого", - додав Подоляк.

Радник керівника ОП підкреслив, що РФ хоче переговорів для того, щоб уникнути відповідальності за вчинений геноцид. Водночас Подоляк попросив не сприймати Лукашенка серйозно.

"Пан Лукашенко не є на сьогодні значущим інформаційним агентом, який може щось коментувати. Ставтеся до його слів, як до слів людини, яка іноді публічно розповідає анекдоти", - сказав Подоляк.

Роль Білорусі у війні Росії проти України - що потрібно знати

Влада Білорусі надала військам РФ свою землю для здійснення широкомасштабного вторгнення в Україну рано вранці 24 лютого. Крім того, нашу землю не раз обстрілювали з білоруської території.

Спочатку Олександр Лукашенко говорив, що Білорусь не бере участі у війні Росії проти України, але на початку жовтня визнав причетність білоруської сторони до бойових дій.

Узурпатор 10 жовтня оголосив про розгортання спільного угруповання військ Білорусі та РФ. Пізніше на білоруську територію привезли російських мобілізованих.