ВР сьогодні проведе чергове й позачергове засідання / фото УНІАН

Верховна Рада України сьогодні не розглядатиме так званий "ресурсний" законопроект - проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень (№5600).

Як передає кореспондент УНІАН, за зняття законопроекту з розгляду сьогодні проголосували 314 народних депутатів із 360, зареєстрованих в сесійній залі.

Читайте такожБільше соціалки, менше боргів: чого чекати від проекту бюджету-2022

Під час засідання перший заступник голови фракції "Слуга народу" Андрій Мотовиловець, говорячи про цей законопроект, який сьогодні стоїть в порядку денному, зазначив: "Фракція "Слуга народу" просить зняти його з розгляду. Нам потрібен додатковий час для консультацій".

Так, відповідна пропозиція була поставлена на голосування і підтримана.

Раніше УНІАН повідомляв, що "ресурсний" законопроект був внесений до сьогоднішнього порядку денного засідання парламенту.

ВР сьогодні також має ухвалити рішення щодо застосування спеціальної процедури розгляду законопроекту про столицю.

У порядку денному законопроект про спрямування 3 млрд грн на підтримку найбільш постраждалих через локдаун галузей.

Крім того, планується розглянути питання про встановлення святкового дня - Дня Української державності.

Окрім цього, сьогодні о 16:00 відбудеться позачергове засідання ВР: в порядку денному - 6 питань, зокрема, про страхування та кредитні спілки.

"Ресурсний" законопроект: що необхідно знати

Кабінет міністрів 2 червня 2021 року зареєстрував у парламенті законопроект №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" - так званий "ресурсний" законопроект. За розрахунками Мінфіну, ухвалення і реалізація положень законопроекту будуть сприятиме додатковим надходженням до бюджетів в розмірі близько 50 млрд грн в розрахунку на рік.

Верховна Рада 1 липня схвалила цей законопроект у першому читанні. Проти цього законопроекту виступають низка бізнес-асоціацій, представники експертної спільноти та місцевого самоврядування.

Вас також можуть зацікавити новини