Справа Шеремета - на розгляді апеляції суд не дозволив Антоненку вийти зі скляного боксу / Фото Политика страны

У Київському апеляційному суді розпочалося засідання з розгляду скарги на запобіжний захід ветерану антитерористичної операції Андрію Антоненку, який є обвинувачуваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Читайте такожПід посольством України в Москві з'явилися плакати з "російським" Кримом (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, адвокати попросили суд дозволити їхньому підзахисному сидіти поруч з ними, а не в скляному боксі. Прокурор виступив проти, оскільки, за його словами, Європейський суд з прав людини розглядає як порушення прав обвинувачуваного тільки перебування у залізній клітці.

Відео дня

Про неможливість забезпечити охорону Антоненку не в скляному боксі заявив і старший конвоїр. В результаті Антоненко залишився у скляному боксі.

Справа Шеремета: подробиці

  • Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко і військову медсестру Яну Дугарь.
  • Антоненко перебуває під вартою, Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного браслету, а на Дугарь покладено додаткові обов'язки.
  • 23 березня суд продовжив дії запобіжних заходів усім обвинуваченим до 21 травня.