В Києві в музеї Івана Гончара відкрили нову виставку картин з колекції п’ятого президента Петра Порошенка, тільки цього разу картини розмістили за тюремними ґратами. Для огляду знову приходили слідчі Державного бюро розслідувань.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

П’ятий президент разом з дружиною відкрив виставку картин, які цікавлять ДБРівців. Роботи Івана Айвазовського, П`єтро Барделліно, Івана Міодушевського та ще сорок полотен обгородили колючим дротом та ґратами.

Водночас до музею знову навідалися слідчі Державного бюро розслідувань. Силовики намагалися провести експертизи витворів мистецтва. Однак, усередину їх не пустили. 

У музеї кажуть, зробили це навмисно. Саме через ці картини в ДБР відкрили кримінальне провадження. Слідчі запевняють, їх ввозили до України з приховуванням від митного контролю.

Читайте такожАдвокат Порошенка прокоментував рішення суду про його примусовий привід

Презентувати виставку Порошенко намагався ще 26 травня. Саме тоді його викликали на допит як свідка в цій справі. Та замість візиту до правоохоронців, Порошенко вийшов у прямий ефір із музею.

Слідчі ДБР, дізнавшись про це, самі приїхали за ним і взяли музей штурмом. Вилучили митні декларації на картини та заарештували їх. Досудове слідство в цій справі триває. Колекцію Порошенка оцінюють у чотири мільйони фунтів стерлінгів. Він заявляє, що всі податки на картини сплатив.