Саму себе Стефанішина на новому місці бачить як «людину, яка забезпечить безперервність цього процесу» / фото УНІАН

Новопризначений віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина розповіла, як ухвалювалось рішення про її призначення на цю посаду.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Усі великою командою брали участь у цьому процесі. Я не можу сказати, що це була одна людина. Я просто в цій сфері достатньо давно. Мій досвід, мої знання відомі широкому загалу, тому така пропозиція обговорювалася у великій кількості кіл, але за результатом зустрічі зі мною прем’єр-міністр ухвалив таке рішення», – зазначила Стефанішина.

Відео дня

Читайте такожСтефанишина назвала пріорітети своєї роботи на посаді віце-прем’єра

Окрім того, вона пояснила, що не боїться, якщо через кілька місяців її захочуть звільнити або ж увесь уряд Дениса Шмигаля відправлять у відставку.

«Я не тримаюсь за посаду віце-прем’єр-міністра. В першу чергу для мене ця посада – це інструмент подальшого впровадження того мандату, яким я була сьогодні наділена. Тому скільки часу у мене на це буде, я буду використовувати його по максимуму», – пояснила Стефанішина.

Головним пріоритетом своєї діяльності на новій посаді вона називає «забезпечення сталості реформ, пов’язаних з європейською та євроатлантичною інтеграцією, і їхнє укорінення в державі, незалежно від політичних уподобань».

Саму себе Стефанішина на новому місці бачить як «людину, яка забезпечить безперервність цього процесу».

Щодо повернення парламентом програми уряду на доопрацювання, нова віце-прем’єр зауважила, що «на додаток до програми дій уряду, яка була внесена в парламент, уряд ухвалив імплементаційну програму».

«Я думаю, що з урахуванням цього фактора ми обов’язково знайдемо вирішення», – вважає вона.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 червня, Верховна Рада призначила Стефанішину на посаду віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Перед цим з цієї посади було звільнено Вадима Пристайка.