Максим Степанов

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов у середу, 17 червня, візьме участь у засіданні Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медстрахування, на якому доповість депутатам про стратегічні плани МОЗ щодо корегування другого етапу медичної реформи та виконання пов’язаних із цим зобов’язань перед МВФ, повідомляє РБК-Україна

Засідання заплановане на 16.00 і відбудеться в форматі відеоконференції. Крім народних депутатів та міністра Степанова, у ньому візьмуть участь представники міжнародних партнерів України.

Читайте такожСтепанов окреслив напрямки роботи своїх новопризначених заступників МОЗу

Відео дня

Відповідно до Меморандуму МВФ за програмою Stand-by, Україна взяла на себе зобов’язання продовжити трансформацію медичних закладів та реформу системи охорони здоров’я. Зокрема, український уряд має продовжити реформу через розширення нового механізму фінансування вторинної та спеціалізованої допомоги.

Раніше про необхідність більш рішучих дій у реформуванні медичної галузі заявив голова Виконавчого комітету реформ Міхеїл Саакашвілі. "Спроби частково змінювати нічого не приносять. Спроби реанімувати старі, совкові реформи не працюють. Перебудувати стару систему неможливо. Її треба повністю змінити", - сказав він в ефірі каналу 1+1.

На переконання міністра Максима Степанова, головною метою медичної реформи має бути якісна та доступна медицина.