8 квітня глава МЗС Польщі виїхав до Києва/ фото ua.depositphotos.com

Міністр закордонних справ Польщі Рау Збігнєв здійснить терміновий візит до Києва.

Читайте такожСША та чотири країни засудили стягування військ РФ до кордону УкраїниПро це повідомляє МЗС Польщі у Twitter.

Терміновість обумовлена стягуванням російських військ до кордону України. 

Відео дня

"Сьогодні, 8 квітня, Рау Збігнєв здійснить позачерговий терміновий візит до Києва. Це пов'язано із загрозою миру на кордонах України", - йдеться у повідомленні.

Стягування військ Росії до кордону України

  • Як повідомляв УНІАН, 30 березня головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж держкордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрози військовій безпеці нашої держави.
  • Окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами і снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів збройних сил РФ. Також російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, в населених пунктах на окупованій території України.
  • 31 березня The New York Times повідомила, що Росія стягує 4 тис. військових до кордону з Україною. Також з'явилося відео з ешелоном військової техніки, яку російські військові перекидають в окупований Крим Кримським мостом.
  • Командування Збройних сил США у Європі підвищило свою бойову готовність до найвищого рівня після відновлення бойових дій між російськими бойовиками і українськими військовими в Донецькій області на сході України.
  • У Пентагоні заявили, що стурбовані ескалацією російської агресії на сході України.