Сергій Верланов./ фото УНІАН

Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) відкрив провадження за позовом екс-глави Державної податкової служби Сергія Верланова до Кабінету Міністрів та Державної податкової служби України.

Про це повідомляє "Гордон" з посиланням на прес-службу суду.

"Суд ухвалив рішення розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче судове засідання на 19 червня 2020 року", – відзначили в суді.

Відео дня

Прес-служба ОАСК нагадала, що серед вимог Верланова – визнати протиправним та скасувати розпорядження уряду від 24 квітня 2020 №452-р, яким він був звільнений з посади голови Державної податкової служби України, і відновити його на зазначеній посаді.

"На думку позивача, оспорюване розпорядження про звільнення є незаконним і порушує його трудові права і законні інтереси", – сказано в повідомленні.

Верланов у своєму Telegram зазначив, що вже готується до засідання.

Верланов був звільнений Кабміном з посади голови державної податкової служби 24 квітня. Голова ДПС стверджував, що жодних підстав для його звільнення не було. Він назвав своє звільнення політичним і припустив, що "воно відбулося в інтересах представників колишніх еліт, які були остаточно виключені з різних податкових схем".

На відставці Верланова, а також голови митної служби Максима Нефьодова наполягав Ігор Уманський, який близько місяця обіймав посаду міністра фінансів в уряді Дениса Шмигаля. Він, зокрема, стверджував, що ДПС за Верланова влаштовувала "корупційні скрутки з ПДВ", що призводило до щомісячних втрат держбюджету на суму до 5 млрд грн.

24 квітня у Верховній Раді була створена слідча комісія для вивчення фактів, викладених Уманським.