Лубківський може стати речником ТКГ \ фото УНІАН

Колишній речник Міністерства закордонних справ Маркіян Лубківський ще обдумує пропозицію стати речником української делегації у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте такожКандидатуру Лубківського розглядають на посаду речника української делегації в ТКГПро це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

На питання, чи пристане він на пропозицію стати речником у ТКГ, Лубківський зазначив: "Мене питають про це кожен день. І я все ще кажу, що мені потрібно декілька днів для того, щоб остаточно визначитися, - нічого не змінилося".

Відео дня

Він додав, що вдячний главі української делегації в ТКГ Леоніду Кравчуку за таку пропозицію.

"Я справді приємно вражений, що той мій здобуток чи досвід, який я здобув свого часу, працюючи у Союзній Республіці Югославія, в Республіці Хорватія, може знадобитися. Але мені все ще потрібен певний час, я думаю, це не довго - це день-два, для того, щоб прийняти остаточне рішення", - підсумував Лубківський.

Робота ТКГ

14 вересня віце-прем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що у української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі з'явиться речник.

Він уточнив, що завдання речника полягатиме у представленні "одним голосом" позиції української делегації на переговорах у рамках ТКГ.

30 вересня депутат від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив, що на посаду речника української делегації у Тристоронній контактній групі розглядається кандидатура Лубківського.