В "СН"  підбили підсумки опитування / фото news.24tv.ua

Найменшу підтримку під час ініційованого президентом України загальноукраїнського опитування отримало запитання про створення вільної економічної зони (ВЕЗ) на території Донецької та Луганської областей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу голова партії «Слуга народу», перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

Читайте такожРезультати екзит-полів на місцевих виборах в Україні: оновлено

Відео дня

За його словами, на сьогодні опрацьовано близько 80% анкет, яку були зібрані під час опитування «5 питань від президента».

Він зазначив, ідею щодо ВЕЗ підтримали 46,7%, а не підтримали 46,48% учасників опитування.

В той же час скорочення кількості депутатів підтримали 89,6%, а не підтримали — 7,12% людей.

Корнієнко, відповідаючи на запитання, яким чином будуть використані ці результати опитування, пояснив, що до парламенту вже повернуто проект змін до Конституції із висновком Конституційного суду, і «тепер цікаво буде подивитися, хто готовий буде не підтримати таку ініціативу, враховуючи результати опитування».

Ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах, за даними «Слуги народу», підтримали 82,97%, не підтримали - 13,87% учасників опитування.

Легалізацію канабісу у медичних цілях підтримали 64,88%, не підтримали - 29,53%.

Право України на використання безпекових гарантій, визначених Будапештським меморандуму для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності підтримали 74,21% опитаних, не підтримали - 17,21%.

Також Корнієнко на брифінгу повідомив, що опитування проводило ТОВ «Зе медіа».

При цьому він відмовився розповідати щось про цю компанію, лише зазначив, що вона має право на проведення соціологічних опитувань.

Голова партії не назвав і суми, яку витратили на опитування, зазначивши, що проплата за виконану роботу йде поступово в залежності від наданих звітів про її виконання за певні процеси.

Всеукраїнське опитування від Зеленського в день виборів 25 жовтня 

  • 25 жовтня, в Україні відбулися місцеві вибори. Одночасно з ними проводилось загальнонаціональне опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським.
  • Кожному українцеві пропонували відповісти на п'ять запитань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони; чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримує легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих і чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.