Дмитро Пєсков / фото REUTERS

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав вступ України до НАТО "найгіршим сценарієм" для РФ.

Як пише ТАСС, відповідну заяву Пєсков зробив в інтерв'ю французьким журналістам для фільму "Володимир Путін: господар гри" на телеканалі France 5.

"Вступ України до НАТО став би найгіршим сценарієм... Це сценарій, який виходить за червоні лінії національних інтересів Росії. Це той сценарій, який може змусити Росію вжити активних заходів для забезпечення власної безпеки", – заявив він.

Відео дня

"Ми хочемо, щоб нас почули: ми нікому не погрожуємо, ми не є джерелом небезпеки, ми дуже велика та дуже сильна країна, яка шукає партнерів", – додав він.

Читайте такожУ США відреагували на "червоні лінії" Кремля у відносинах України і НАТОПри цьому Пєсков нагадав про останнє скупчення російських військ біля кордону України. За його словами, воно було пов'язане з "масованими навчаннями НАТО, що проходили біля російського кордону".

Раніше Дмитро Пєсков вже пригрожував Україні контрзаходами у відповідь на вступ до НАТО:

"Потенційно це для нас дуже небезпечно, тому що НАТО таким чином продовжить залучення своєї військової інфраструктури до наших кордонів. Це питання, яке спричинить необхідність прийняття якихось контрзаходів, з тим щоб провести перебалансування ситуації та на 100% забезпечити безпеку наших кордонів".

Вас також можуть зацікавити новини