Джо Байден і Володимир Зеленський зустрінуться у Вашингтоні / колаж УНІАН

Зустріч президентів України та США через останні події в Афганістані, за попередніми даними, переносити не планують.

Про це заявив глава українського МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "Україна 24" у п'ятницю ввечері.

"Станом на зараз ніяких індикаторів з Вашингтона про можливість перенесення візиту у нас немає. Ще вчора у Вашингтоні тривала дуже активна підготовка до візиту президента України з американського боку", - сказав Кулеба.

Відео дня

Він також прокоментував перенесення візиту до Вашингтона прем'єра Ізраїлю, причиною якого стали теракти в Кабулі.

Читайте такожУ рамках візиту Зеленського до США планується підписати три документи

"Ніхто не планував перенести. Просто саме в той день, коли повинна була відбутися зустріч Байдена з прем'єр-міністром Ізраїлю, стався теракт, який забрав життя більше 10 американських військових, тому візит просто перенесли на наступний день. Це форс-мажор, зрозуміло. Але ще раз підкреслюю, станом на зараз якихось сигналів з Америки про перенесення візиту у нас немає", - сказав міністр.

Візит Зеленського до США: очікувані результати

  • Зустріч Зеленського з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні запланована на 31 серпня.
  • Перед візитом Зеленського до Байдена, Офіс президента оприлюднив "дорожню карту" з очікуваними результатами зустрічі. За словами екс-посла, мета документа – імплементація стратегічного партнерства України і США.
  • "Дорожня карта" містить конкретні пропозиції щодо співпраці України з США на наступні два роки. Йдеться про сфери безпеки і оборони, політики і дипломатії, енергетики, економіки та ін.Документ стосується і питання в'їзду і виїзду українців і американців в країни-партнери. Крім цього, піднімає питання верховенства права і внутрішніх реформ, з якими США допомагають Україні.