Захарова відкинула участь РФ у" Кримській платформі " / REUTERS

У МЗС РФ відреагували на заяву президента України Володимира Зеленського, який напередодні запросив Росію до участі в "Кримській платформі".

Спікер російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова заявила, що Москва не бачить можливості брати участь у роботі платформи, пише ТАСС. Причиною вона назвала її "цинічну антиросійську спрямованість".

"Разом з тим, як ми і попереджали, будемо змушені розглядати участь окремих країн, міжнародних організацій та їх представників у "Кримській платформі" як посягання на територіальну цілісність Російської Федерації, що неминуче відповідним чином відіб'ється на наших відносинах", - заявила Захарова.

Відео дня

Вона також запросила "іноземних партнерів" відвідати окупований Крим.

Читайте такожРосіянам під час запуску "Кримської платформи" влаштували незвичайний тролінг (фото)

23 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що запрошує Росію, яка анексувала Крим, до участі в "Кримській платформі". "Росія коли-небудь поставить свій підпис під рішеннями "останнього саміту в Ялті" перед поверненням Криму", - сказав президент під час свого заключного слова на платформі.

"Кримська платформа" в Києві

  • 23 серпня в Києві відкрили постійний офіс "Кримської платформи" з деокупації півострова.
  • Офіс відкрився на вулиці Липська в Печерському районі столиці в будівлі державної резиденції навпроти готелю "Київ".
  • Участь у церемонії брали президент України Володимир Зеленський і глави міжнародних делегацій, які прибули в Україну з метою участі в установчому саміті "Кримської платформи". Зеленський сказав, що в захваті від сучасного офісу, тому що він "виглядає чудово".