"Плівки Медведчука" розглянуть на ТСК в Раді / фото REUTERS

Керівники фракції "Слуга народу" прокоментували "плівки Медведчука".

Як передає кореспондент УНІАН, про це вони сказали під час брифінгу.

"У мене є рецепт. Я вважаю, що ці чотири випуски (програми журналістських розслідувань щодо записів розмов Віктора Медведчука з російськими високопосадовцями та бойовиками - УНІАН) треба транслювати на всіх національних каналах. Щоб люди просто знали, коли їм брешуть в очі: кажуть, що "ми патріоти", а потім роблять такі справи", - наголосив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Відео дня

Своєю чергою перший заступник голови фракції "СН" Олександр Корнієнко зауважив, що "за рішенням суду можна позбавляти мандата".

Читайте такожКравчук назвав Медведчука "ворогом України" і пояснив, навіщо він потрібен Путіну

"Верховна Рада своїм голосуванням це робить. Я думаю, що там наговорено точно не на один вирок. Просто треба, щоб зараз правоохоронна система відпрацювала", - сказав він.

Корнієнко нагадав, що в парламенті створена Тимчасова слідча комісія, яка розглядає, в тому числі, подібні питання.

"Це комісія, очолювана Мар'яною Безуглою. Це точно людина, до якої немає питань щодо репутації, позиції політичної. Тому, я думаю, що зараз будуть і результати комісії, і правоохоронні органи нам мають щось сказати", - сказав парламентар.

"Плівки" Медведчука: довідка УНІАН

Проект журналістських розслідувань Bihus.Info оприлюднив записи, зроблені під час прослуховування розмов народного депутата від "ОПЗЖ" Медведчука з російськими високопосадовцями та ватажками бойовиків.

Із записів випливає, що Медведчук брав участь у переговорах про закупівлю газу, електроенергії та про обмін полоненими. Так, в одній з частин програми журналісти розповіли, як "труба Медведчука" стала його власністю.

Також стало відомо, що Медведчук восени 2014 року за погодженням з тодішнім президентом Петром Порошенком і під прикриттям СБУ вів переговори про закупівлю вугілля з ОРДЛО.

Крім того, Медведчук блокував звільнення "кіборга" Андрія Гречанова з полону бойовиків заради Порошенка.