Сунак зустрівся з Зеленським / фото @RishiSunak

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак зазначив, що зустріч з президентом України Володимиром Зеленським проходить у "вирішальний момент опору України".

Згідно заяви Сунака, яку привело видання The Telegraph, союзники України "не повинні її підвести" у боротьбі з агресором.

"Це вирішальний момент в опорі України жахливій агресивній війні, яку вони не обирали і не провокували. Вони потребують постійної підтримки міжнародного співтовариства, щоб захиститися від шквалу безжальних і невибіркових атак, які вже понад рік є їхньою щоденною реальністю. Ми не повинні їх підвести", – сказав Сунак.

Відео дня

Британський прем'єр підкреслив, що його країна продовжить надавати підтримку Україні.

"Я з нетерпінням очікую, коли ми обговоримо, що ще ми можемо зробити, щоб підтримати вас і вашу країну, " - зауважив Сунак.

При цьому сам Сунак у "Твіттер" також прокоментував візит Зеленського. "З поверненням, @Zelenskyy", - коротко написав він.

"Радий знову зустрітися з прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком. Продовжуємо працювати заради перемоги України", - у свою чергу прокоментував Зеленський.

У вирішальний момент: Сунак прокоментував зустріч із Зеленським в Британії (фото)

Європейське турне Зеленського

Український президент Володимир Зеленський здійснює серію візитів до країн, які є головними союзниками у боротьбі проти російських окупантів. Першою Зеленський відвідав Італію 13 травня. Там глава держави зустрівся з вищим керівництвом країни і Папою Римським Франциском. 

Після цього на літаку ВПС Німеччини і в супроводі винищувачів Зеленський вилетів у Берлін, де також зустрівся з президентом і канцлером. А потім відправився в Париж на зустріч з Еммануелем Макроном. 

А сьогодні Зеленський знаходиться з візитом у Британії.

Вас також можуть зацікавити новини: