вибори, выборы

Депутатська група «Партія «За майбутнє» вимагає виконання судових рішень та встановлення чесних результатів виборів у 87-му виборчому окрузі. Винні у спотворенні результатів народного волевиявлення мають бути покарані, а члени ОВК, причетні до цього, – внесені Центрвиборчкомом у чорний список. Про це заявив з парламентської трибуни співголова групи, народний депутат Тарас Батенко.

Як повідомляє сайт партії «За майбутнє», народний депутат підкреслив, що події, які відбулися в окружній виборчій комісії в Надвірній, – це знущання і глум над людьми, над народним волевиявленням і над українською демократією. За його словами, подібного цинізму з боку партії влади Україна не пам’ятає з часів Кучми та Януковича.

Читайте такожОкружний адмінсуд визнав недійсними результати довиборів на Прикарпатті (відео)«Вся країна спостерігала за цим безчинством «слуг народу», які увірвалися на засідання окружної виборчої комісії, за безчинством правоохоронної системи України.

Відео дня

Якщо ми проковтнемо цю ситуацію зараз і промовчимо, такі вибори нас чекатимуть і в майбутньому.

Фальсифікація результатів волевиявлення громадян. Підробка виборчої документації. Зникнення бюлетенів. Скандальний «десант слуг». Залучення Служби безпеки України. Ми побачили свавілля, як це було у 2004 році в Мукачеві, як це було в 2012-му в окремих мажоритарних округах, де вибори відбулися, але люди пішли на перевибори.

У будь-якому разі це свавілля закінчується безславно для чинної влади, для партії влади. А першість виявляється пірровою перемогою або передвісником кінця для такої влади в плані легітимності та здатності захищати інтереси суспільства», – сказав Тарас Батенко.

Він зазначив, що рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду, який частково анулював рішення окружної виборчої комісії зі встановлення результатів виборів, лише підтверджує що ОВК, а саме окремі члени прямо причетні до спотворення результатів. За словами Тараса Батенка, прізвища членів ОВК, зокрема голови комісії Лозинського, який представляв нібито демократичні парламентські партії, потрібно називати.

Співголова групи звернувся до Центральної виборчої комісії з вимогою внести в чорні списки таких членів ОВК і голову, делегованих, до слова, демократичними парламентськими партіями.