Олаф Шольц і Володимир Зеленський провели спільну прес-конференцію / фото REUTERS

Канцлер Федеративної Республіки Німеччина Олаф Шольц стверджує, що президент України Вололимир Зеленський пообіцяв підготувати законопроекти про "особливий статус" і "місцеві вибори".

Як передає кореспондент УНІАН, про це Шольц заявив у Києві на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

"Президент мене запевнив в тому, що Україна надасть проекти законів щодо особливого статусу і щодо місцевих виборів для дискусії. Ми теж одної думки щодо великої стурбованості щодо нинішньої ситуації на українсько-російському кордоні", - заявив Шольц.

Він не уточнив конкретно, про що саме йдеться, але можна припустити, що йдеться про законопроект стосовно особливостей місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей та щодо можливості проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу.

Шольц також закликав "до прямих переговорів Києва і Москви".

Канцлер Німеччини запевнив про готовність до введення серйозних санкцій проти Росії, якщо вона знову порушить територіальну цілісність України.

Шольц також зазначив, що очікує нового раунду переговорів радників лідерів країн "нормандської четвірки".

Як повідомляв УНІАН, у понеділок, 14 лютого, федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц прибув до України, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Завтра, 15 лютого, німецький канцлер попрямує до Москви, де зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. Очільник ОПУ також очікує, що у Шольца "будуть результативні перемовини в Москві".

Як повідомляє The Guardian із посиланням на джерела в уряді Німеччини, Шольц запропонує Путіну діалог і наполягатиме на "єдності ЄС, США та Великої Британії" в питанні щодо економічних санкцій.

Вас також можуть зацікавити новини: