Подоляк прокоментував слова Пєскова про членство України в Альянсі / фото УНІАН

В Офісі президента порадили російському керівництву зосередитися на своєму повоєнному статусі, замість того, щоб розмірковувати про вступ України до НАТО.

Радник глави Офісу Михайло Подоляк написав у своєму мікроблозі Twitter, що суверенітет України безумовний і лише Україна визначає, куди, як і навіщо вона вступає. "НАТО - це обов’язкове й найближче майбутнє", - зазначив він, вочевидь коментуючи заяву прес-секретаря Путіна про те, що РФ "виключає членство України" у Альянсі.

"РФ же треба зосередитися на своєму власному повоєнному статусі, який вимагатиме значного роззброєння, відмови від фіктивних блоків і союзних держав, зміни зовнішньої політики тощо... Тож уже тепер підбирайте на посади "спікерів/прес-секретарів" людей із розвиненою навичкою "логіка", здатних усвідомити реальний світ..." - зазначив він.

Відео дня

Вступ України до НАТО: що відомо

Як відомо, держава тривалий час прагнула стати членом Альянсу. Вже після початку російського повномасштабного вторгнення президент України Володимир Зеленський підписав заявку на вступ у прискореному порядку. 

У липні у Вільнюсі має відбутися наступний саміт НАТО, на нього запросили Зеленського.

Генеральний секретар Альянсу заявляв, що всі союзники погоджуються з тим, що майбутнє України - це членство в НАТО.

Неодноразово повідомлялося, що Україна не зможе стати частиною НАТО під час війни. Влада та союзники країни хочуть отримати від Альянсу гарантії того, що після завершення війни це буде можливо. 

Вас також можуть зацікавити новини: