Україна вимагає фактів: в РНБО відреагували на твердження Європолу про контрабанду зброї / УНІАН

Україна очікує оперативно отримати від Європолу факти та докази торгівлі зброєю та військовими товарами на чорному ринку, які нібито було зафіксовано установою правопорядку ЄС. 

Про це секретар РНБО України Олексій Данілов заявив в Twitter.

"Очікуємо предметну розмову з офіційними представниками Європолу - з фактами і доказами щодо заяв про існуючі начебто випадки "торгівлі зброєю та військовими товарами на чорному ринку" з України. Максимально зацікавлені у швидкому обміні інформацією й миттєвому реагуванні", - зазначив він.

Відео дня

Данілов акцентував, що публікація про "контрабанду зброї" у західних ЗМІ збіглася у часі з "розгортанням масштабної інформаційної спецоперації РФ "MakZim" з дискредитації України, мета якої – припинення постачання зброї від союзників". 

"Операція проводиться саме в той період, коли намічаються якісні зміни в ході війни на користь ЗСУ - саме за рахунок надходження сучасного західного озброєння", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня видання Financial Times опублікувало матеріал, в якому йшлося, що країни НАТО і ЄС наполягають на поліпшенні системи відстеження зброї, яку вони постачали Україні, через побоювання, що її вивозять з країни на європейський чорний ринок.

21 липня речник Європолу Яп Оп Ген Оорт, заявив, що нібито зафіксовані випадки торгівлі на чорному ринку вогнепальною зброєю та товарами військового призначення.

Вас також можуть зацікавити новини: