Денис Монастирський помер 18 січня / фото УНІАН

18 січня сталася авіакатастрофа в Броварах Київської області - вертоліт МВС України розбився біля дитячого садка. Причини трагедії поки встановлюються. Під час катастрофи загинули 16 осіб, серед яких керівництво Міністерства внутрішніх справ, а також троє дітей з дитячого садка.

УНІАН коротко розповів, що відомо про загиблого в катастрофі міністра МВС Дениса монастирського, якому було 42 роки.

Денис Монастирський-біографія

Денис Монастирський народився в 1980 році в Хмельницькому і закінчив Хмельницький університет права. Отримав звання кандидата юридичних наук. 

Відео дня

До 2019 року займався юридичною діяльністю, публікував наукові роботи з правознавства і був автором кількох законопроектів, які пізніше були подані до Верховної Ради. Працював доцентом у своїй альма-матер і очолював відділ по законотворчості та науковим експертизам в університеті.

Денис Монастирський біографія / фото УНІАН

Політичну діяльність розпочав у 2019 році, коли був обраний депутатом від Партії "Слуга народу". З 2019 по 2021 рік був головою Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності.

15 липня 2021 року був висунутий кандидатом на посаду міністра внутрішніх справ України, і зайняв цю посаду наступного дня. Монастирський змінив на цій посаді сумнозвісного Арсена Авакова. Таким чином, Денис Монастирський пробув на своїй посаді менше 3 років до своєї смерті.

Сім'я і захоплення

Денис Монастирський був одружений. Його дружина Жанна працює юристом у Державному бюро розслідувань. Також у загиблого міністра було двоє синів. Своїми захопленнями Монастирський назвав водні та лісові походи і відпочинок в лісі біля річки, а також творчість Володимира Висоцького.

Вас також можуть зацікавити новини: