Ілюстрація REUTERS

В Австрії очікують на приїзд понад 800 сезонних робітників з України, а у Фінляндії на тисячі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко сказав під час онлайн-брифінгу щодо координації питань з організованим виїздом сезонних робітників.

Пристайко зазначив, що саме зараз гостро постала потреба в українських сезонних робітниках, бо роботи зі збору врожаю починаються наприкінці весни та на початку літа.

Відео дня

«На цьому етапі до нас вже звернулося декілька урядів з тим, що очікуються організовані групи українців», - сказав він.

Читайте такожУкраїна розпочала перемовини з країнами ЄС щодо відправки заробітчан

Також Пристайко зазначив, що з цього приводу вчора ввечері він провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Австрії Александром Шалленбергом. «Розмова ведеться про рівно 802 персони наших працівників, яких очікують 44 фірми, точна є цифра, у нас є перелік їх, з якими безпосередньо працюємо», - сказав він.

Пристайко повідомив, що у понеділок, 3 травня, має відбутися розмова з представниками Фінляндії. «І там дійсно ми говоримо про велику частину наших людей. Там ведеться розмова про тисячі людей для працевлаштування. Ми говоримо про декілька сотень рейсів, які напевно доведеться здійснити нашим авіалініям, щоби перевезти таку значну групу людей», - сказав він.

Крім того, на черзі перемовини з Польщею, Німеччиною і Чехією. «Це взагалі країни навколо України. Ця робота планомірна. Ми закликаємо всіх представників цих країн зв'язуватись, і вже це відбувається», - сказав Пристайко.

Разом з тим, в Україні ведуться розмови з Міністерством внутрішніх справ, Державною прикордонною службою, Міністерством інфраструктури, Офісом президента та перевізниками і асоціаціями, які влаштовують працевлаштування українців за кордоном.

Крім того, Пристайко розповів, що 30 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з послом Ізраїлю Джоелем Ліоном і обговорив скільки конкретно людей очікується та які будуть умови працевлаштування.

Як повідомляв раніше УНІАН, у Кабінеті міністрів України заявляють, що не збираються забороняти виїзд українських сезонних робітників за кордон.