Пристайко: "В Україні немає заборони на пересування, а були введені певні обмеження через коронавірус" / Фото УНІАН

У Кабінеті міністрів України заявляють, що не збираються забороняти виїзд українських сезонних робітників за кордон.

Як передає кореспондент УНІАН, про це віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко сказав під час онлайн-брифінгу щодо координації питань з організованим виїздом сезонних робітників.

Він заявив, що в Україні немає заборони на пересування, а були введені певні обмеження через коронавірус, котрі стосуються усіх українських громадян.

Відео дня

Читайте такожСотні українських заробітчан вдалося вилетіти із "Борисполя" до Лондона (відео)

«Ми не забороняємо, не можемо і не будемо. Ми не Радянський Союз, ми нікого не тримаємо за залізною завісою. Ми намагаємось упорядкувати зараз працевлаштування за кордоном на базі тих обмежень, які були застосовані для всіх громадян України, і так само всі інші країни у світі обмежили для всіх своїх громадян пересування. Це пов'язано лише з епідемією коронавірусу», - сказав Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд України готовий до перемовин з європейськими країнами, які захочуть офіційно запросити українців на сезонні роботи.

За його словами, важливою передумовою є легальне працевлаштування строком від 3 місяців із дотриманням усіх соціальних гарантій та належних умов праці українців. Координацію цієї роботи буде здійснювати урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.