Подоляк розкритикував ідею компромісу з РФ / колаж УНІАН, фото УНІАН, Генштаб ЗСУ

Для Києва не існує жодного прийнятного сценарію закінчення війни, в якому не передбачено поразки Росії, оскільки це питання виживання України. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Він зазначив, що нинішня путінська Росія перетворюється на країну, метою якої стає "вбивство громадян інших країн і насамперед України". Відповідно Подоляк дивується, де можна знайти поле для компромісу з такою Росією.

"Ви (Захід) хочете сьогодні підписати якісь компромісні домовленості, яких вони, звичайно ж, дотримуватися не будуть, але якими вони скористаються для того, щоб отримати час, оперативну паузу, для апгрейду. (...) Ви хочете отримати країну, максимально заточену на зовнішню експансію і агресію, але яка провела роботу над помилками? Тобто в чому має бути компроміс?" - запитує представник ОП.

Подоляк підкреслює, що Росія остаточно "скинула маску" і більше не прикидається країною, що живе в XXI столітті. Замість цього, як зазначає радник ОП, Москва відкрито "маніфестує" глобальну нестабільність.

Він попереджає, що новий компроміс з Росією буде схожий на чергові "Мінські домовленості", але тільки тепер Москва навіть не прикидається, що її цікавить мир.

Україні пропонують компроміс з Росією

Як писав УНІАН, нещодавно колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен озвучив ідею прийняти Україну до Альянсу з умовою, що гарантії колективної оборони не поширюватимуться на окуповані території. Тобто країни НАТО не будуть зобов'язані допомагати Україні відбити захоплені Росією території, але гарантують недоторканність решти території.

Колишній командувач військами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс пішов ще далі. Він запропонував Україні погодитися на перемир'я з Росією за "корейським сценарієм", коли сторони припиняють воювати, але не визнають суверенітет противника над територією, яку він контролює. 

Вас також можуть зацікавити новини: