Залужний обговорив з представниками США потреби України \ фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний обговорили з представниками США потреби України для відсічі російському вторгненню.

Про це йдеться у повідомленні на сайті президента України.

Зазначається, що в межах постійного діалогу Єрмак і Залужний провели телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном і головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі.

Відео дня

"Сторони обговорили ситуацію на фронті й потреби України для відсічі російському вторгненню. Єрмак розповів, що в Офісі президента продовжують регулярно проводити військові брифінги для представників міжнародних партнерів України", - йдеться у дописі.

Також, за його словами, ухвалено рішення про створення в країні єдиного інформаційного хабу, який сприятиме роботі військових журналістів, кореспондентів українських та іноземних медіа.

"Це дасть змогу максимально швидко інформувати світову спільноту про ситуацію на фронті та використання техніки й озброєння, яке українська армія отримує від партнерів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Єрмак і Залужний висловили подяку Саллівану і Міллі за потужну підтримку України в захисті її суверенітету і територіальної цілісності.

Як повідомляв УНІАН, 20 липня міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що його країна надасть Україні снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS з дальністю 80 км. 

Вас також можуть зацікавити новини: