Російським та білоруським дипломатам заборонили вхід до Європарламенту

Дипломатам з РФ та Білорусі заборонено вхід до приміщень Європарламенту.

Про це повідомила голова парламенту Роберта Мецола.

"Від сьогодні дипломатичним і урядовим працівникам Росії та Білорусі заборонено вхід до приміщень Європарламенту", - сповістила вона.

Відео дня

Мецола наголосила, що у Будинку демократії "немає місця для тих, хто прагне зруйнувати демократичний лад".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 березня, Комітет міністрів Ради Європи вирішив виключити Російську Федерацію з Ради Європи.

У квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї у зв'язку з анексією Криму.

У зв'язку з цим Росія не платила внески до Ради Європи з Червня 2017 року. Такі дії Росії чимало членів ПАРЄ і політиків назвали шантажем.

У червні 2019 року ПАРЄ прийняла рішення, що дозволили росіянам повернутися до роботи в Асамблеї. Україна неодноразово вимагала припинити членство РФ в Раді Європи і в ПАРЄ.

25 лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у Раді Європи запустили процедуру виключення Росії. Пізніше Комітет міністрів Ради Європи призупинив членство РФ.

Вже 16 березня Європейський суд з прав людини призупинив розгляд скарг проти Росії у зв'язку з постановою про виключення РФ з Ради Європи.

Вас також можуть зацікавити новини: