З'їзд партії пройшов 20 вересня / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Студентський парламент Київського національного університету імені Тараса Шевченка звинуватив партію "Слуга народу", яка провела свій з'їзд на території університету, в порушенні норм чинного законодавства України.

Про це йдеться в роз'ясненні Студентського парламенту університету.

"СПУ стурбований залученням університету до участі в акції політичної партії, яка на даний момент, 20 вересня 2020 року, проводиться на території головного корпусу. Звертаємо увагу, що згідно з частиною 3 статті 31 Закону України "Про освіту", політичні партії (об'єднання), їх члени, депутати (кандидати в депутати) не мають права здійснювати свою діяльність у навчальних закладах. Ця діяльність також суперечить листу Міністерства освіти і науки України "Про недопущення політичної агітації в навчальних закладах" від 14 вересня 2020 року 1/9-525", - йдеться в роз'ясненні.

Студпарламент вважає, що, провівши з'їзд, партія "Слуга народу" порушила норми чинного законодавства України, і наголошує на неприпустимості таких заходів також і з міркувань шкоди для репутації університету.

"СПУ засуджує будь-які акції політичного характеру, в тому числі політичну агітацію на території університету, а також використання назви Київського національного університету імені Тараса Шевченка для задоволення політичних інтересів", - йдеться в роз'ясненні Студпарламенту КНУ ім. Шевченка.

Студентський парламент зазначив, що в розумінні вищенаведених норм не має значення, проводяться подібні заходи безпосередньо в самій будівлі університету або на його території, оголошені публічні заходи офіційно як політичні, або їх політичний характер випливає з наявності політичної символіки і політичних фігур, що асоціюються з конкретною політичною партією.

У соцмережах з цього приводу з'явилися меми.

скріншот
фото з соцмереж
false

Читайте такожПартія "Слуга народу" оприлюднила першу десятку кандидатів у депутати КиїврадиЯк відбулася конференція Київської міської організації політичної партії "Слуга народу"

20 вересня, відбулася конференція Київської міської організації партії «Слуга народу», на якій офіційно було висунуто кандидата від політсили на посаду Київського міського голови на вибори 25 жовтня – Ірину Верещук, та затверджено кандидатів у депутати Київради від «Слуги народу».

Після цього в КНУ ім. Тараса Шевченка прихильникам партії та представникам ЗМІ було представлено «фронтменів» списку кандидатів, серед яких й ті, які не ввійшли в першу десятку партійного списку. Зокрема, це юрист Ганна Маляр, голова Ради з урбаністики Віталій Селик, президент Асоціації шеф-кухарів України Ігор Брагін, голова міської організації партії «СН», народний депутат Микола Тищенко. Своєю чергою, Верещук на заході представила 10 першочергових кроків для розв'язання проблем столиці.