Ірина Верещук - кандидатка від «Слуги народу» в мери Києва / фото УНІАН

Київська міська організація партії «Слуга народу» офіційно висунула Ірину Верещук кандидатом на посаду Київського міського голови, а також кандидатів у депутати Київради на чергових місцевих виборах у столиці 25 жовтня.

Як передає кореспондент УНІАН, представлення кандидатів відбулося після конференції міського осередку партії.

Читайте такожДружина очільника МЗС очолила список "Слуги народу" на виборах до КиїврадиТак, прихильникам партії та представникам ЗМІ представили «фронтменів» списку кандидатів, серед яких, зокрема, керівник громадської організації «Місто-сад» Євгенія Кулеба, правозахисник Михайло Присяжнюк, юрист Ганна Маляр, майстер спорту з дзюдо Георгій Зандарая, підприємець Владислав Трубіцин, підприємець і громадський діяч Юрій Федоренко, голова Ради з урбаністики Віталій Селик, заступник міністра освіти Андрій Вітренко, призер Олімпійських ігор з легкої атлетики Олена Говорова, президент Київської організації шеф-кухарів Ігор Брагін, голова міської організації партії «СН», народний депутат Микола Тищенко.

Відео дня

Своєю чергою, виступаючи перед присутніми, кандидат на посаду мера Києва Ірина Верещук представила 10 першочергових кроків для розв'язання проблем столиці. Зокрема, це питання переробки сміття, зменшення заторів на дорогах, підняття рівня соціального захисту, відновлення будівництва соціального житла, забезпечення киян якісними ЖКП та громадськими перевезеннями, а також розв'язання проблем з незаконними забудовами та будівельних афер.

«Нас з вами чекає генеральне прибирання у владі, у міському бюджеті, на вулицях міста», - заявила Верещук, звертаючись до представників своєї команди.

Присутній на заході голова партії «СН» Олександр Корнієнко у коментарі журналістам зауважив, що політсила розраховує отримати на виборах «гарну підтримку» киян. «Ми плануємо зайняти перше місце на виборах за партійними списками. Ми не боїмося відповідальності», - сказав він. Корнієнко повідомив, що на сьогодні у Верховній Раді відбуваються консультації з іншими фракціями щодо нового закону про столицю. «Ми працюємо над законом про столицю, працюємо над тим, щоб він якомога скоріше потрапив до порядку денного сесії Верховної Ради. Працюємо зараз із колегами з інших фракцій, щоб до виборів спробувати його почати розглядати, і подарувати киянам врешті нову систему управління Києвом», - сказав Корнієнко.

Місцеві вибори в Україні 2020 

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня. 
  • 15 вересня розпочався процес офіційного висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голови, що триватиме до 24 вересня включно. 
  • Народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук виграла внутрішньофракційні праймеріз на вибори мера Києва.