Палиця заявив, що на референдумі українці повинні прийняти рішення, що робити з Донбасом / фото прес-служба "За майбутнє"

Питання майбутнього Донбасу має вирішуватися на всеукраїнському референдумі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова партії «За майбутнє» Ігор Палиця на Всеукраїнському з’їзді партії, який відбувається сьогодні в Києві на Співочому полі.

Читайте такожЛідер партії "За майбутнє" озвучив головне завдання політсили (відео)

Відео дня

Він зазначив, що партія йде на місцеві вибори через те, що «нас дістало те, що ми вже 29 років ходимо по граблях і намагаємося довірити комусь долю України», весь час помиляючись на президентських та парламентських виборах.

Говорячи про позицію партії на місцевих виборах Палиця наголосив, що вони виступають за економічний прагматизм, тобто за захист кожного українця, який хоче займатися бізнесом.

Щодо зовнішньої політики Палиця заявив, що партія виступає за припинення кулуарного спілкування в Мінську і пропонує перенести розгляд питання Донбасу у Верховну Раду.

За його словами, має бути напрацьовано кілька варіантів виходу з цієї ситуації і тільки на загальноукраїнському референдумі українці будуть ухвалювати рішення, що робити з Донбасом – чи голосувати за реінтеграцію, чи за замороження конфлікту. А вже потім, сказав Палиця, після вирішення питання на референдумі керівництво держави може вести переговори і підписувати угоди чи то з президентом РФ Володимиром Путіним, чи у «нормандському форматі» заради інтересів України.

Голова партії «За майбутнє» також підкреслив, що завдання партії, щоб в Україні економіка стала базисом, «бо чим сильніша вона буде, тим сильнішою буде країна».

Він вважає, що саме держава повинна обслуговувати людину, а не людина працювати на інтереси держави.

«Людино-центристська позиція стосовно розвитку соціальних питань», - уточнив Палиця.

Він зазначив, що часто ставлять питання до партії: на якій електорат вона розраховує, оскільки на заході підтримку має партія Петра Порошенка, а на сході – Віктора Медведчука.

«Та позиція, яку займає Порошенко – вона не наша позиція. Та позиція, яку займає Медведчук – вона не наша. Це позиція не для того, щоб Україна була цілою, щоб Україна була єдиною, щоб в Україні були багаті люди і був мир. Позиція для того, щоб якось боротися за свій ядерний електорат і перемагати, набравши якусь кількість депутатів», - сказав Палиця.

Він підкреслив, що партія не роз’єднуватиме людей за мовним та релігійним принципами.

«Україна існує для тих, хто живе в Україні, хто любить Україну», - підсумував голова партії «За майбутнє».

Нагадаємо, у четвер, 27 серпня, о 08:00 на Співочому полі (вул. Лаврська) стартував Всеукраїнський з’їзд політичної партії "За майбутнє".