Ярослав Москаленко / фото facebook.com/ForFutureKyivRegion

Партія "За майбутнє" закликає змінити проект держбюджету та захистити національне виробництво, українських підприємців.

"Що б зараз влада не пропонувала у проекті держбюджету у плані економічних показників, все треба корегувати", - заявив голова Київського обласного осередку партії "За майбутнє" Ярослав Москаленко, передає його прес-служба.

"Наша команда проаналізувала проект бюджету й висновок один: він антиукраїнський. Уряд планує наповнити казну, спираючись на імпорт, тобто відкрити наш ринок для усіх іноземних товарів. Бюджетні показники розраховані таким чином, що зростання імпорту майже в 4 рази перевищать темпи росту експорту", - додав Москаленко.

Відео дня

Читайте такожРинок землі можна вводити, коли будуть кредити під 2-3% - нардеп Палиця

"Водночас, жодної підтримки вітчизняного бізнесу ми не побачили. Після кризового 2020 року розвинуті країни світу захищають власне виробництво, адже, вони думають про майбутнє, а не живуть сьогоднішнім днем. Наприклад, Польща виділила понад 50 млрд доларів на підтримку підприємців, які постраждали через пандемію. Але ж це у випадку нинішнього уряду України", - наголошують у політсилі "За майбутнє".

Політик також підкреслює, що така тактика ще більше запустить інфляційні механізми та знецінення гривні, а також обумовить ріст безробіття.

"Ми будемо наполягати на корегуванні проекту бюджету. Наша депутатська група "За майбутнє" у Верховній Раді подасть пропозиції щодо захисту вітчизняного виробника. Тільки підтримка українського бізнесу і захист національних інтересів дозволить підняти економіку", – заявив Москаленко.