З Ради хочуть вигнати нардепів від ОПЗЖ / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Народні депутати з групи "Партія "За майбутнє" закликали регламентний комітет Верховної Ради з вимогою невідкладно розглянути законопроект №7424, що позбавляє права нардепів із заборонених партій, зокрема, ОПЗЖ, відвідувати парламент. Про це заявив співголова групи Тарас Батенко.

"Закликаємо регламентний комітет невідкладно розглянути законопроект 7424 про заборону нардепів від екс-ОПЗЖ брати участь в роботі Верховної Ради

Ми бачимо серйозний запит суспільства до очищення органів влади від проросійських політичних діячів. Ще у червні 2022 року разом з колегами ми підготували законопроект 7424 "Про внесення зміни до статті 51 Регламенту Верховної Ради України щодо політичної відповідальності народних депутатів України від політичних партій, діяльність яких зупинена (призупинена)", - заявив Тарас Батенко.

Відео дня

Він наголосив, що на сьогодні це єдиний законний спосіб позбавити мандатів колаборантів у ВР.

"На сьогодні це єдиний дієвий та конституційний спосіб позбавити депутатів, обраних від ОПЗЖ будь-якого політичного впливу, позбавити можливість брати участь у засіданнях Ради та в комітетах. Цей законопроект уже має Науково-експертний висновок ГНЕУ, (14.06.2022), Висновок (експертиза щодо європейської інтеграції) (22.06.2022), Висновок (бюджетна експертиза) (16.08.2022). Вказані висновки не містять зауважень, які б могли поставити під сумнів його законність чи конституційність. Перед розглядом у сесійній залі його повинен розглянути Регламентний комітет Верховної Ради. Залишається лише два кроки, щоб очистити парламент від "русского мира". Цього насамперед прагнуть усі свідомі українці!", - наголосив Тарас Батенко.

Вас також можуть зацікавити новини: