Слончаку обрали запобіжний захід / фото УНІАН

Солом'янський районний суд Києва застосував до заступника голови КМДА Володимира Слончака запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалив суддя Максим Вишняк. Трансляція засідання суду відбувалася на YouTube-каналі "Судова влада".

"Клопотання про застосування запобіжного заходу відносно Слончака задовольнити частково: застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в межах строку досудового розслідування - до 27 червня включно - заборонивши йому в період часу з 23:00 до 6:00 наступного дня залишати житло у Києві", - зачитав Вишняк резулятивну частину ухвали.

Відео дня

Слончака також зобов'язали прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою, не відлучатися з Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, а також утриматися від спілкування щодо обставин кримінального провадження з потерпілим та свідками поза межами процесуальних дій.

Читайте також"Нападу не було, це емоції": звільнений заступник Кличка виправдався за бійку з поліцейськими

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня пізно ввечері у Києві правоохоронці затримали Слончака, який накинувся на патрульного поліцейського.

У поліції повідомили, що під час відпрацювання району патрульні зупинили автомобіль, оскільки водій не ввімкнула фари у темну пору доби. Під час спілкування патрульні запідозрили, що жінка керує транспортним засобом у стані сп’яніння, однак від проходження тесту на драгері вона відмовилася. За інформацією ЗМІ, водієм виявилася депутат Київради Людмила Костенко. Поруч з нею як пасажир перебував Слончак.

Читайте також"Не бикуй, бл*ть!": з'явилося відео бійки заступника Кличка з поліцейськими

27 квітня Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що звільнив Слончака з посади заступника голови КМДА. При цьому він запевнив, що не дозволить дискредитувати міську владу, в першу чергу тим, хто її представляє. Кличко вибачився перед правоохоронцями і киянами за таку негідну поведінку його заступника.

Того ж дня Слончаку повідомили про підозру у вчиненні правопорушення за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України - вчинення умисного заподіяння працівнику правоохоронного органу побоїв у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.