Чиновнику загрожує до п'яти років в'язниці / kyivcity.gov.ua

Київський міський голова Віталій Кличко звільнив Володимира Слончака з посади заступника голови КМДА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

Читайте також"Рішення я ухвалив": Кличко прокоментував затримання свого заступника за напад на поліцейського“Хочу повідомити про те, що я звільнив заступника голови КМДА Володимира Слончака. Думаю, що ви бачили в новинах, що відбулося вчора пізно ввечері. Я не дозволю дискредитувати міську владу, в першу чергу тим, хто її представляє. Вибачаюся перед правоохоронцями та киянами за таку негідну поведінку заступника голови КМДА”, - сказав мер.

Відео дня

Кличко наголосив, що "Слончак повинен відповідати за свої вчинки за законом, як і кожен громадянин України".

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня пізно ввечері у Києві на вулиці Льва Толстого затримали заступника голови Київської міськдержадміністрації Слончака, який накинувся на патрульного поліцейського.

Слідчий відділ Солом’янського управління поліції розпочав досудове розслідування стосовно Слончака.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У поліції повідомили, що під час відпрацювання району патрульні поліцейські зупинили автомобіль, оскільки водій не ввімкнула фари у темну пору доби. Під час спілкування патрульні запідозрили, що жінка керує транспортним засобом у стані сп’яніння, однак від проходження тесту на драгері вона відмовилася.

Поліцейські склали на правопорушницю адміністративний протокол за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За інформацією ЗМІ, водієм виявилася депутат, заступник голови постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Людмила Костенко.

«При оформленні адмінматеріалів із машини вийшов нетверезий пасажир, який агресивно себе поводив та після неодноразових зауважень почав погрожувати патрульному і вдарив його. Як з’ясувалося пізніше, зловмисник - заступник голови Київської міської державної адміністрації», - повідомили в поліції, додавши, що правоохоронця доставили до медичного закладу для надання необхідної допомоги.

Фігуранта затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення.