Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив, що не пропонував міністру внутрішніх справ Арсену Авакову піти у відставку з посади після подій у Кагарлику та Броварах.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"Ні, я не пропонував. Він хотів зі мною зустрітися. Тому я з ним зустрінусь, ми це проговоримо", - відповів Зеленський на запитання, чи пропонував Авакову відставку.

Відео дня

Читайте також"Створено механізм гри": депутат заявляє, що справи проти екс-президента Порошенка нічим не закінчаться

На запитання, чи змінив він думку про Авакова "як потужного міністра" після подій у Кагарлику і Броварах Київської області, президент відповів, що це питання "дуже складне й неоднозначне", але зауважив, що "культура інших країн показує, що якщо є такі випадки в країні..., за такі речі повинен нести відповідальність сам міністр".

"Я дійсно хотів би побачити результат від справ Гандзюк і Шеремета. Шеремет – його (Авакова) особиста відповідальність. І я йому казав, що хочу побачити, як це закінчиться. Те, що я бачу, і суспільство це бачить, – там усе дуже неоднозначно. Я хочу, щоб він довів це, тому що це дуже гучна справа", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, співробітники відділення поліції Караглика підозрюються у побитті та ґвалтуванні жінки 24 травня. Двох поліцейських затримано. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення і прийняв рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення.

29 травня у Броварах стався конфлікт зі стріляниною за участю близько 100 осіб, пов'язаний з розподілом міжміських пасажирських перевезень. Внаслідок конфлікту постраждали троє осіб, двоє з них були госпіталізовані з вогнепальними пораненнями.

Порушено кримінальні провадження у ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), а також за ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України.

5 червня у Верховній Раді майже 60 народних депутатів, серед яких члени фракції "Слуга народу", зареєстрували проект постанови про звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

6 червня Зеленський заявив, що вважає Авакова потужним міністром внутрішніх справ, і переконаний, що він повинен довести розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета до кінця.