Зеленський пояснив, чому Авакова не відправляють у відставку / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський вважає Арсена Авакова потужним міністром внутрішніх справ та вважає, що він повинен довести справу щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета до кінця.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам у резиденції Залісся під Києвом.

Читайте такожЗґвалтування жінки у Кагарлику: Геращенко прокоментував можливість відставки Авакова

Відео дня

"Досі немає кращого міністра - так і є. Я вважаю, він дійсно потужний міністр. Я розумію через що страйк", - заявив Зеленський.

Президент переконаний, що Аваков повинен на посаді довести справу Шеремета до логічного кінця.

"Якщо людина взялася за якусь реальну, сенсаційну, гучну справу - вона повинна її довести і не повинна її кидати. Я боявся через звільнення Рябошапки, щоб у нас не сталося питань зі справою Гандзюк, вона продовжилася, ця справа, я думаю, що її доведуть до кінця і замовника буде посаджено за ґрати. Та сама ситуація з паном Арсеном Борисовичем - я вважаю, що він повинен закінчити справу Шеремета, тому що для суспільства він стейкхолдер цієї ситуації", - зауважив глава держави.

Зазначимо, про це ж Володимир Зеленський говорив під час прес-конференції, присвяченій першому року свого президентства.

«Аваков не є моїм кумом, близьким товаришем. Навпаки, у нього є близькі товариші, з якими я точно не товаришую. Чи потужний він міністр? Так. Чи складна у нас зараз ситуація? Вважаю, так. Але його відповідальність сьогодні - справа Шеремета. І, будь ласка, - він почав цю справу, він повинен її довести до кінця, до результату, щоб всі винні були покарані», - зазначив тоді президент.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня у Верховній Раді майже 60 народних депутатів, серед яких є і з фракції "Слуга народу", зареєстрували проект постанови про звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справ.